Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@11:52:40 GMT

کدام کشورهای عضو اوپک، نفت آمریکا را تامین کردند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۵۴۴۴

کدام کشورهای عضو اوپک، نفت آمریکا را تامین کردند؟

قیمت نفت از آن رو برای آمریکا اهمیت دارد که هر دلار افزایش قیمت نفت به افزایش پنج میلیارد دلاری هزینه ‎های سالانه حمل‌ و ‌نقل در کشور آمریکا منجر خواهد شد. آمارهای فصل نخست سال 2019  نشان می دهد که آمریکا از 10 کشور دنیا نفت وارد کرده است که 4 کشور عضو اوپک و باقی غیراوپکی بوده اند. عراق بعد از عربستان به عنوان دومین کشور عضو اوپک است که بیشترین نفت را به آمریکا صادر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی، نفت و قیمت آن برای کشوری مانند آمریکا بسیار مهم است به همین دلیل سعی کرد ماجرای تحریم های نفتی ایران را به گونه ای پیش ببرد که قیمت نفت در بازار جهانی تغییر آنچنانی نکند. همچنین در بخشی از بیانیه کاخ سفید در مورد لغو معافیت های تحریم های نفتی ایران برای هشت کشور آمده بود: "ایالات متحده آمریکا، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سه عضو اصلی تولید انرژی جهان به همراه دوستان و متحدان متعهد هستیم که تقاضای کافی در بازار جهانی نفت ادامه پیدا کند. ما توافق کردیم که تصمیمی زمان ‌بندی شده بگیریم تا اطمینان دهیم تقاضای جهانی در پی کنار گذاشتن نفت ایران از بازار فراهم خواهد شد". اما چرا این قدر نفت و قیمت آن برای آمریکا حائز اهمیت است؟

شاید بتوان پاسخ این پرسش را در گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا یافت. در این گزارش آمده است، هر دلار افزایش قیمت نفت به افزایش پنج میلیارد دلاری هزینه ‎های سالانه حمل‌ و ‌نقل در کشور آمریکا منجر خواهد شد. بنابراین رشد بیش از ۲۰ دلاری قیمت نفت از ابتدای سال‌ جاری میلادی به معنای افزایش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلاری هزینه ‌های حمل ‌و‌ نقل برای شهروندان آمریکایی است. بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت کشور نیز طی مصاحبه ای در مورخه 25 فروردین ماه سال جاری گفت که ترامپ باید انتخاب کند که می‌ خواهد فشار بر ایران را افزایش دهد یا قیمت سوخت را در پمپ‌ های بنزین‌ آمریکا پایین نگه دارد. آن‌ طور که آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می ‌دهد، در سال ۲۰۱۸ این کشور حدود 3.4 میلیارد بشکه بنزین و 1.5 میلیارد بشکه سوخت دیزل (گازوئیل) مصرف کرده است. این آمار نشان می‌ دهد که هزینه حمل‌ و نقل‌ بخش مهمی را در سبد هزینه‌ های خانوار آمریکایی به خود اختصاص داده است.

اگر از افزایش قیمت نفت در بازار جهانی و تاثیر آن بر آمریکا بگذریم، مسئله مهم دیگر این است که چه کشورهایی و به چه قیمتی در فصل نخست سال 2019 نفت به آمریکا فروخته اند؟

گزارشی که توسط اتاق بازرگانی تهران منتشر شده است نشان می دهد در فصل نخست سال 2019 قریب به 593 میلیون بشکه نفت خام به ارزش 29.4 میلیارد دلار وارد کرده است. جدول زیر مبادی وارداتی نفت خام آمریکا در فصل نخست سال 2019 را نشان می دهد.

از این میزان نفت خام وارداتی آمریکا، حدود 74.4 درصد آن از کشورهای غیر اوپک و 25.6 درصد آن نیز از کشورهای اوپک تامین می شود. کانادا بزرگترین مبدا وارداتی نفت خام آمریکا است و با سهم حدود 54 درصدی در فصل نخست سال 2019 ، بیش از 318.5 میلیارد بشکه نفت خام وارداتی آمریکا را تامین کرده است. قیمت نفت کانادا در میان سایر مبادی وارداتی آمریکا به طور قابل توجهی پایین تر بوده است (40.4 دلار به ازای هر بشکه). عربستان نیز دومین تامین کننده نفت خام آمریکا است و با قیمت 62.7 دلار به ازای هر بشکه در فصل نخست سال 2019 ، حدود 54.5 میلیارد بشکه نفت خام به آمریکا صادر کرده است. سهم این کشور از نفت خام وارداتی آمریکا بیش از 9 درصد بوده است. مکزیک نیز سهم 8.8 درصدی از نفت خام وارداتی آمریکا را به خود اختصاص داده است. طی مدت مورد بررسی، آمریکا بیش از 52 میلیارد بشکه نفت به ارزش حدود 59 دلار در هر بشکه از این کشور خریداری کرده است. دومین تامین کننده نفت خام آمریکا در اوپک، کشور عراق بوده است. طی فصل نخست سال 2019 ،آمریکا قریب به 32 میلیارد بشکه به ارزش حدود 2 میلیارد دلار از عراق نفت خام وارد کرده است.

نکته جالب این جدول این است که برخلاف تصور، عربستان در بین کشورهای واردکننده نفت یکی از کشورهایی است که به آمریکا گران ترین نفت را فروخته است و عراق نیز به عنوان عضو دیگر اوپک و دومین واردکننده نفت به این کشور خود را مطرح کرده است. در این فهرست ردپایی از اماراتی ها دیده نمی شود. میانگین قیمت نفت فروخته شده به آمریکا 60 دلار به ازای هر بشکه بوده است و قیمت نفت فروخته شده غیراوپکی ها به آمریکایی ها به ازای هر بشکه 46 دلار بوده است. 

منبع: تابناک

کلیدواژه: قیمت نفت اوپک نفت آمریکا مارک ویلموتس سردار فدوی شاخص فلاکت توزیع کاغذ بمباران صنعا پرسپولیس سپاهان خداحافظی خسرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۵۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظم آمریکایی منطقه در محاصره «مقاومت»

به گزارش قدس آنلاین، غافل‌گیری زمانی بود که مقاومت اسلامی بحرین با صدور بیانیه‌ای، اولین عملیات نظامی خود علیه رژیم‌صهیونیستی را با هدف قرار دادن ام‌الرشاش (ایلات) اعلام کرد. این بیانیه، با تشدید آشکار تنش از سوی یمن، پس از سخنرانی سیدعبدالملک الحوثی درباره آغاز مرحله چهارم عملیات با هدف قرار دادن تمام نفتکش‌ها و کشتی‌های باری که به سمت سرزمین‌های اشغالی در حرکت‌اند، همراه شد».

دکتر «احمد الدرزی» در بخش سوم تحلیل خود برای «المیادین» درباره تحول در جغرافیای سیاسی منطقه پس از عملیات «وعده صادق»، با بیان اینکه این گذار به سطح جدیدی از رویارویی، بدون گرد هم آمدن مجموعه‌ای از عوامل راهبردی رخ نمی‌داد، می‌نویسد: «آمریکا هفت ماه پس از «طوفان الاقصی» - در رقابت با زمان - در تلاشی مستمر برای مهار پس‌لرزه‌های این عملیات است که با وقوع انقلاب‌های دانشجویی به داخل ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی رسید و ترس آن وجود دارد که روایت‌های سیاسی تاریخی ساخته‌شده برای حکمرانی بر ملت‌های غربی را تضعیف کند».

به نظر الدرزی این عوامل راهبردی عبارت‌اند از:
۱- بیداری و آگاهی در حال گسترش در میان ملت‌های غربی، به‌ویژه جوانان.
۲- آگاهی آمریکا از گستردگی حرکت عمیق جوانان در کشورهای پیرامون رژیم‌صهیونیستی به ویژه اردن، مصر و عربستان سعودی.
۳- آگاهی بسیاری از رهبران کشورهای جهان که معتقدند به یک نظم جدید جهانی نیاز است تا از تهدیدهای آمریکا و تأثیر آن بر اقتصاد کشورها رهایی یابند و «فلسطین» را یک نماد می‌دانند.
۴- آگاهی حکومت آمریکا از بن‌بست بزرگی که رژیم‌صهیونیستی و دیگر کشورهای حول محور آمریکا در غرب آسیا در نتیجه دستاوردهای محور مقاومت - به ویژه معادله جدیدی که پس از پاسخ ایران به وجود آمد - با آن مواجه شده‌اند.
۵- شکاف مزمن میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکا و حتی بین چپ‌ها و دموکرات‌های راست‌گرا به عنوان یکی از عوامل فرسایش داخلی ایالات متحده.

به‌عقیده این تحلیلگر سوری، این عوامل آمریکا را وادار می‌کند به سرعت برای ایجاد یک واقعیت راهبردی جدید و فرار از مخمصه‌ای که خود و متحدان منطقه‌ای‌اش در آن گرفتار شده‌اند، اقدام کند؛ از ساخت بندر شناور غزه و حمله به رفح برای فشار بر حماس تا فشار بر عربستان سعودی برای اعلام «عادی‌سازی» و تقویت امنیت منطقه‌ای در عمق منظومه عربی.

الدرزی اضافه می‌کند: «اینجاست که اهمیت بیانیه مقاومت اسلامی در بحرین - بدون توجه به محل ناشناس پرتاب پهپاد - آشکار می‌شود که حامل پیامی روشن برای رژیم‌صهیونیستی و حامیان منطقه‌ای او مبنی بر تکمیل محاصره آن‌هاست». او در پایان می‌نویسد: «ادامه سیاست‌های خشن منظومه غرب، به‌دلیل همبستگی فزاینده میان نیروهای مردمی - که دریافته‌اند با همکاری می‌توانند ساختار سیاسی بین‌المللی را از دریچه «فلسطین آزاد» تغییر دهند - منجر به افزایش هزینه‌ها می‌شود. محاصره کشورهای منطقه که به دنبال «عادی‌سازی» هستند، در مهم‌ترین نقطه مرکز جهان باستان کامل شده و فرصت تغییرات مثبت در ساختار نظام منطقه‌ای به‌نفع مردم در سال‌های آینده محتمل‌تر شده است و محقق نمی‌شود مگر با تغییر واقعی درونی در ساختارهای سیاسی و اقتصادی».

مصطفی لشکری

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی نفت بالارفت
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۲۰ |برنت ۸۳ دلار و ۸۱ سنت شد
  • نظم آمریکایی منطقه در محاصره «مقاومت»
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آمریکا با کدام تسلیحات لیزری به جنگ پهپادها می‌رود؟
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ |برنت ۸۲ دلار و ۹۴ سنت شد
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • کدام دانشگاه‌ها به جنبش حمایت از فلسطین پیوسته‌اند؟ | اینفوگرافیک