Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@04:18:26 GMT

ایران؛ نگران مرگ اوپک

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۲۷۹۱

ایران؛ نگران مرگ اوپک

ساعت 24 -اگر میزان صادرات نفت اوپک 30 میلیون بشکه درروز باشد ایران در بهترین حالت توانایی صادرات روزانه 2میلیون بشکه درروز یعنی کمتر از 8 درصد صادرات این کارتل را دراختیار دارد. این روزها اما با توجه به اینکه صادرات ایران با سقوط مواجه شده است سهم ایران از همین میزان یادشده نیز کمتر شده است.

برخی سیاستمداران از جمله سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی از احتمال بیرون راندن محترمانه ایران از بازار جهانی نفت سخن می گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان باوردارند رفتار ولادیمیر پوتین روسی که خود را متحد استراتژیک ایران نشان می دهد و همچنین بن سلمان که دشمنی راهبردی خود با ایران را پنهان نمی کند در یک اتحاد نانوشته درمسیر حذف اوپک و یا تهی کردن آن از قدرت هستند. ایران نگران فروپاشی اوپک است زیرا درفقدان اوپک سهمیه بندی ها از روال فعلی خارج شده و معلوم نیست ایران بتواند درچارچوبی از پیش تعیین شده به میزان مشخص و با قیمت های تا حدودی کنترل شده نفت بفروشد. بر پایه نوشته فریدون خاوند بیژن زنگنه درهمین باره گفته است : "ایران اوپک را ترک نمی‌کند، اما باور دارم اوپک خواهد مرد. با این فرآیند ها، اوپک خواهد مرد". این حرف را وزیر نفت جمهوری اسلامی، که برای شرکت در نشست وزیران سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) به وین رفته بود، نقل کرد.این نخستین بار نبود که بیژن نامدار زنگنه از خطر مرگ اوپک سخن می‌گفت. اردیبهشت ماه گذشته نیز او در پی دیدارش با محمد سانوسی بارکیندو، دبیر کل اوپک، که درتهران به سر می برد، به خبرنگاران گفته بود : به آقای بارکیندو گفتم که اوپک با احتمال فروپاشی روبرو است.این یکی دو نفری که خارج از نهاد های اوپک تصمیم گرفته و سپس تصمیم خود را بر دیگران تحمیل کرده اند، چه کسانی هستند؟ وزیر نفت جمهوری اسلامی بدون تردید به ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نظر دارد.چرا وزیر نفت جمهوری اسلامی نگران مرگ سازمانی است که فعالیتش از حدود شش دهه پیش تاکنون بر نفت، قلب تپنده اقتصاد ایران، تاثیری قابل توجه داشته است؟ در توجیه این نگرانی، بیژن نامدار زنگنه بر دو عامل اصلی تکیه می‌کند:الف) عامل اول کشمکشی است که میان ایران و چند عضو عرب سازمان اوپک به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی عمدتا بر سر مسایل ژئوپولیتیک و استراتژیک در منطقه خاورمیانه جریان دارد. او میگوید که "وقتی دو عضو اوپک به دنبال ضربه زدن به منافع سایر اعضا باشند، این سازمان رو به فرو پاشی می رود تردیدی نیست که کشمکش های درونی به کارآمدی اوپک ضربه میزنند، ولی نه آنچنان که بقای این سازمان را تهدید کند. در سال های ۱۹۸۰ میلادی و در هنگامه  جنگ نفتکش ها، درگیری مرگبار میان ایران و عراق مانع از آن نشد که نشست های اوپک با حضور وزیران دو کشور متخاصم برگذار بشوند. و بعد ها نیز، در آغاز دهه ۱۹۹۰ میلادی، زمانی که کویت به اشغال عراق در آمد، نشست های اوپک همچنان ادامه یافت. بنابراین بحران در روابط ایران با چند کشور عضو اوپک را نمی توان به تنهایی پیش در آمد فروپاشی اوپک دانست.

ب) عامل دومی که از دیدگاه وزیر نفت جمهوری اسلامی آینده اوپک را به مخاطره انداخته، پدیده ای است که او آن را یکجانبه گرایی توصیف کرده و دوشنبه دهم تیر ماه، در هتل کوبورگ وین، در توضیح آن چنین گفته است: "این روال اوپک نبوده است که یکی دو نفر خارج از این سازمان توافق کنند و بر توافق خود در اوپک مهر تایید بزنند. این بزرگ ترین خطری است که اوپک با آن روبرو است."این یکی دو نفری که خارج از نهاد های اوپک تصمیم گرفته و سپس تصمیم خود را بر دیگران تحمیل کرده اند، چه کسانی هستند؟ وزیر نفت جمهوری اسلامی بدون تردید به ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نظر دارد که در روز های ۲۸ و ۲۹ ژوئن، در حاشیه نشست گروه ۲۰ در اوزاکای ژاپن، تصمیم گرفتند سقف پیشین تولید چهارده کشور عضو اوپک به رهبری ریاض و ده کشور نفتخیز غیر عضو اوپک به رهبری مسکو را تا مارس سال آینده میلادی تمدید کنند.همین تصمیم، دوم ژوئیه در وین به تصویب بیست وچهار کشور مورد نظر رسید. پرسش وزیر نفت جمهوری اسلامی به صورت مشخص چنین است: اگر قرار باشد دو مرد نیرومند روسیه و عربستان به تنهایی در مورد استراتژی اوپک و غیر اوپک تصمیم بگیرند، پس نشست های وین به چه کار می آیند؟

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۲۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاج: اگر کسی نمی‌تواند کرامت بانوان را حفظ کند حضورش در ورزشگاه‌ها منع می‌شود/ وزیر ورزش از مسائل فرهنگی باشگاه‌ها نگران است

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی تاج در حاشیه تجلیل از قهرمانان با حضور رئیس جمهور درباره این مراسم اظهار کرد: امروز جلسه خوبی برای مدال آوران است. موضوع ورزش قوی برای ایران قوی در حال اجرا است. فوتبال ما حال خوبی دارد و جای تیم ملی اینجا خالی است، اگر بازی با قطر را از دست نمی دادیم الان بچه ها اینجا بودند. البته فوتسال و فوتبال ساحلی ما قهرمان آسیا شد و در ساحلی سوم جهان هم شدیم. در فوتسال مردان هم در رنکینگ چهارم جهان شدیم و در زنان هشتم. این اعتبار بسیار مهمی است. درست است که اینجا پاداشی نمی دهند، اما هشتم دنیا شدن با سرمایه گذاری که ژاپن و عربستان می‌کنند، این رتبه ارزشمند است.

رئیس فدراسیون فوتبال در مورد حضور فوتبال ساحلی در جمع پاداش بگیران گفت: بهترین نتیجه گروهی را در میان رشته های تیمی کسب کرده ایم. این را باید مدیون وزیر ورزش باشیم که پیگیری کرد تا فوتبال ساحلی هم در جمع تقدیرها قرار بگیرد.

وی در مورد ارسال نامه در مورد حضور تماشاگران به وزیر ورزش گفت: البته ما پاسخ نامه وزیر ورزش را دادیم. وزیر ورزش در مورد وضعیت باشگاه‌ها و اقدامات فرهنگی که باید می‌شده و نشده، نگران بودند. ما هم پس از درخواست وزیر ورزش جلساتی را در همین ۲، ۳ روز برگزار کردیم. هم با هلدینگ خلیج فارس و هم بانک‌هایی که پرسپولیس را خریدند، جلسه داشتیم.

وی تاکید کرد: امروز هم جلسه داریم. به همه هم اعلام کردیم که اگر کسی نمی تواند کرامت زنان را در ورزشگاه ها حفظ کند، ممکن است حضور آنها را منع کنیم. لیگ سال آینده را هم با چارت مشخص برگزار می کنیم. اولین موضوع بلیت الکترونیکی است و هرکسی تماشاگری باید روی صندلی خودش بنشیند و با سازمان ثبت هم صحبت کردیم. اگر این اتفاق نیفتد، لیگ را برگزار نمی‌کنیم.

رئیس فدراسیون فوتبال در مورد اینکه گفته است حضور زنان در ورزرشگاه‌ها در صورت فراهم نبودن شرایط منع می‌شود عنوان کرد: منع نمی‌شود، بلکه ضابطه مند می‌شود. باشگاه ها باید مسئولیت پذیر باشند و به خوبی و خوشی از  تماشاگران بدرقه کنند. اینکه همین جوری بیایند و بروند و مدیریتی نشود، به هر قیمتی ورود زنان عملی نیست.

تاج در مورد اینکه نظرش در مورد هواداران مرد با توجه به اتفاقی که در بازی پرسپولیس و سپاهان افتاد، تاکید کرد: ما آن فرد را ۱۰ سال محروم کردیم. جرائمی که الان صادر می‌شود استثنا است و جدی. در مورد حضور زنان هرکسی باید رعایت شئونات را رعایت کند. از سال آینده صندلی‌ها با کد ملی خواهد بود و می‌توانیم براحتی متخلفان را شناسایی کنیم. LOC باید ۱۰۰ درصد اجرا شود. یعنی فرمانده میدان ناظر بازی خواهد بود و همه باید زیر نظر او باشند.  

وی ادامه داد: ما باید در مجموع کانون هواداران را در هر باشگاهی ایجاد کنیم. موضوعات مهم دیگری هم است که باید با وزیر ورزش صحبت کنیم. طبق اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا باشگاه ها فقط باید تیم فوتبال داشته باشند و اگر قرار است رشته های دیگری هم داشته باشند، باید مجموعه دیگری را تاسیس کنند. این مشکلی را برای باشگاه های ما ایجاد می کند.

رئیس فدراسیون فوتبال در مورد اینکه نبی گفته شرکت توسعه برای ورود VAR همکاری نمی‌کند، گفت: موانع برطرف شده و دستگاه‌ها وارد شده‌اند و در گمرک هستند. ورزشگاه هم برای ما نیستند و اگر بود، خودمان می بردیم. ورزشگاه آزادی، نقش جهان، غدیر و یادگار برای شرکت توسعه هستند.

وی در جریمه ۲ میلیاردی ویسی از سوی سازمان لیگ و اینکه گفته می‌شود هنوز به کمیته انضباطی ابلاغ نشده، گفت: جرائم را ارکان قضایی باید در نظر بگیرند. این جرائم هم قطعی است. امروز هم به کمیته انضباطی ابلاغ کردم و قرار است فقط کمیته انضباطی جرائم را اعلام کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه
  • گزارش سفیر ایران در بلاروس به امیر عبداللهیان
  • ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند
  • «نه» پاکستان به امرو نهی آمریکا درباره ایران
  • دیدار وزیر خارجه و گروه دوستی پارلمانی ترکیه
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • دیدار هیات پارلمانی ترکیه با امیرعبداللهیان
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • تاج: اگر کسی نمی‌تواند کرامت بانوان را حفظ کند حضورش در ورزشگاه‌ها منع می‌شود/ وزیر ورزش از مسائل فرهنگی باشگاه‌ها نگران است
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد