Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@09:56:00 GMT

پیشنهاد بخش خصوصی برای دور زدن تحریم‌ها

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۷۲۹۸

ساعت 24-در شرایط اعمال تحریم‌های آمریکا، نمایندگان بخش خصوصی پیشنهادی جدید در این زمینه به دولت ارایه داده‌اند.

 با توجه به اینکه بخش عمده‌ای فرایند، استخراج، تولید و فروش نفت و فراورده‌های نفتی در ایران از سوی دولت و شرکت‌های دولتی انجام می‌شود، در طول سال‌های گذشته تحریم‌های دولت ترامپ، برخی فعالیتها را محدود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند که با وجود سیاست فشار حداکثری واشنگتن، فروش نفت ایران هرگز به صفر نرسیده و همچنان صادرات ادامه دارد. اما محدودیتهایی هم وجود دارد. پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی که مربوط به صادرات نفت پیش از بسته شدن شرایط از سوی آمریکا است، نشان می‌دهد که برنامه ریزی جدید و استفاده از تمام گزینه‌های موجود، اهمیت فراوانی خواهد داشت. در این مسیر بخش خصوصی فعال در حوزه انرژی نیز می‌تواند کمک کننده دولت باشد.

ایران به عنوان یکی از نخستین اعضای سازمان اوپک، در سال‌های گذشته از ابزارهای خود در این سازمان استفاده کرده اما محدودیت‌های موجود، قدرت مانور کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده و از این رو بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده که به کمک نمایندگان ایران در اوپک بشتابد.

رضا پدیدار - رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران -  با اشاره به سالگرد تشکیل سازمان اوپک که شهریور ماه امسال شصتمین سال تاسیس آن فرا رسید، تصریح کرد با توجه به تلاش ایالات متحده ‌آمریکا و هم‌پیمانانش برای انزوای بیشتر دولت ایران در عرصه تعاملات نفتی جهان، به وزارت نفت پیشنهاد می‌دهیم که با وجود اعمال برخی محدودیت‌ها برای حضور و نقش‌آفرینی نماینده دولت در اوپک، به بخش‌ خصوصی این فرصت و امکان داده شود تا به عنوان نماینده ایران در نشست‌ها و تصمیم‌گیری‌های این سازمان بین‌المللی حضور یافته و از تمامیت صنعت نفت ایران در جهان دفاع کند.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر، چهار کشور عضو اوپک از بخش‌ خصوصی برای سیاست‌گذاری‌ها و مذاکرات در اجلاس‌های این سازمان استفاده می‌کنند و در صورت عدم حضور نمایندگان دولت این کشورها در جلسات اوپک، بخش‌ خصوصی این وظیفه را به عهده می‌گیرد، افزود: اوپک پنج کمیته راهبردی و استراتژیک دارد که ایران، در آنها عضو نیست و این باعث شده تا به جای ایران که جزو بنیانگذاران این سازمان جهانی بود، دیگر کشورهای عضو قدرت‌نمایی کنند.

به گفته وی، بخش‌ خصوصی در صنعت نفت ایران در حال حاضر قادر است که تا ۸۰ درصد پروژه‌های نفتی کشور را به اجرا درآورد و کنشگران اقتصادی و کارآفرینان این صنعت، از دانش و آگاهی کافی برای رویارویی با بزرگان نفتی جهان در عرصه تصمیم‌سازی‌ها و دفاع از کشور را دارند.

ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۷۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاباندن نور بر ابهامات استراتژی مالیاتی دولت

فرارو- مالیات بر عایدی سرمایه در حال چکش‌کاری در مجلس است، همزمان ابهامات فراوانی درباره شیوه مالیات‌ستانی دولت شنیده می‌شود و نگرانی‌ها باقی‌ست. سازمان امور مالیاتی هم دست به کار شده و سخنگوی خود را مامور کرده تا پرده از هرچه به مالیات مربوط می‌شود، بردارد و با پاسخ به سوالات از حجم نگرانی‌ها بکاهد.

به گزارش فرارو؛ مالیات، یکی از ابزار‌های اصلی ابراهیم رئیسی برای رسیدن به شعار اصلی دولتش یعنی گذر از اقتصاد نفتی است. دولت تصمیم گرفته که اقتصاد ایران دیگر بهشت فراریان مالیاتی نباشد. پافشاری و اصرار دولت برای رسیدن به چنین هدفی در بودجه ۱۴۰۳ نیز به‌وضوح دیده می‌شود. آنچه دولت برای مهم‌ترین سند مالی کشور در نظر گرفت، رشد ۵۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی بود. اما در مقابل درآمد‌های نفتی ۱۶ درصد کمتر از سال ۱۴۰۲ برآورد شدند. اما هر وقت صحبت از مالیات می‌شود، به نظر می‌رسد ترسش بیشتر برای مردم و فعالان اقتصادی واقعی است تا فراریان مالیاتی و آن‌هایی که پشت اقتصاد خاکستری پنهان شده‌اند.

کدام مشاغل مالیات نمی‌دهند؟

مالیات با طرح جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه به بحث داغ این روز‌ها تبدیل شده است. بعد از آنکه مشخص شد این طرح در مجلس تعیین تکلیف شده است، بار دیگر سوالات و ابهامات فراوانی در فضای رسانه‌ای کشور در این باره مطرح شد. حالا به نظر می‌رسد سازمان امور مالیاتی سخنگوی خود را موظف کرده تا توضیحاتی درباره آنچه که قرار است در این سازمان اتفاق بیفتد به افکار عمومی ارائه دهد تا ابهامات رفع شوند و شفافیت جای آن‌ها را بگیرند.

یکی از سوالاتی که مهدی موحدی به آن پاسخ داده، این است که قرار است چه مشاغلی مالیات ندهند؟ سازمان امور مالیاتی در صدد است تا ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم را اجرا کند که بر اساس آن کشاورزان که انواع و اقسام رسته‌ها از جمله دامپروری و زنبورداری را شامل می‌شود، قرار نیست مالیات بدهند.

بخشی از معافیت‌ها، شامل پایه‌های مالیاتی هم می‌شود که از آن جمله می‌توان به سود بانکی اشاره کرد؛ حدود ۴۰ درصد اقتصاد کشور، یا مشمول مالیات نیست یا معاف از مالیات است.

موحدی درباره حساب‌های شخصی و تجاری سلبریتی‌ها هم گفته که این حساب‌ها شناسایی شده‌اند و حتی شرکت‌های تبلیغاتی همکار با آن‌ها هم مورد رصد هستند و بعضی از آن‌ها مالیات هم می‌دهند. در واقع یکی از برنامه‌های سازمان امور مالیاتی این است که با استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی موجود، حساب‌های تجاری را شناسایی و از آن‌ها مالیات بگیرد.

مالیات چه کسانی قسطی پرداخت می‌شود؟

مالیات چه کسانی قسطی پرداخت می‌شود؟ موحدی در این باره هم گفته که اگر کشانی امسال فروش زیر ۱۸ میلیارد تومان سالانه داشته باشند، تبصره ۱۰۰ شامل حال‌شان می‌شود که این یعنی مالیات محاسبه شده برای آن‌ها به صورت قسطی دریافت می‌شود.

سال ۱۴۰۰ معادل ۸۸ درصد سهم مالیات کشور توسط پنج درصد مودیان داده شده که بیشتر آن‌ها شرکت‌های بزرگ هستند. بخشی از معافیت این شرکت‌ها بر اساس قانون است که البته قرار است پیشنهاداتی برای سقف‌گذاری روی معافیت‌ها از سوی سازمان امور مالیاتی ارائه شود.

اتباع مالیات می‌دهند؟

تکلیف مالیات‌ستانی از اتباع خارجی چه می‌شود؟ فرقی نمی‌کند هر فرد خارجی که بخواهد در ایران فعالیت داشته باشد، زیر سایه مالیات‌های مستقیم قرار می‌گیرد. در طرح مالیات بر عایدی سرمایه هم داستان از این قرار است که تمام اشخاص حقوقی و حقیقی غیر ایرانی، باید مالیات بدهند.

تکلیف طلافروشان چه می‌شود؟

از آنجایی که اعتراض طلافروشان از ابتدای دی ماه سال گذشته شروع شده و کماکان به قوت خود باقی است. موحدی در این باره هم توضیحاتی را ارائه کرده است. به گفته سخنگو، اعتراض این صنف به مالیات نیست بلکه آن‌ها به ثبت اطلاعات‌شان در سامانه جامع تجارت اعتراض دارند که ظاهرا تعاملاتی صورت گرفته و دیگر نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مودیان نیست.

سخنگو خیال طلافروشان را راحت کرده و گفته که اگر اطلاعات موجودی طلای خود را ثبت کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد، چون اصولاً آن قانون مربوط به افراد غیر تجاری است. بخش دیگری از سخنان او هم به توضیح درباره طلای زینتی اختصاص داشت که بر اساس آن، طلای زینتی تا ۱۵۰ گرم معاف از مالیات بر عایدی سرمایه است.

آنطور که موحدی گفته خریداران ۱۰۰ دستگاه خودرو هم نباید نگران باشند، چون مالیاتی به آن‌ها اختصاص داده نمی‌شود. البته اگر قراب باشد این ۱۰۰ خودرو را بفروشند و سودی به دست بیاورند، مالیاتش را هم باید بدهند. در ضمن، در این طرح کسانی که برای خود، همسر و فرزندانشان خودرو خریداری می‌کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوند.

برقراری عدالت در برنامه‌ دریافت مالیات

فعالان اقتصادی با نیم‌نگاهی به وضعیت کشور‌های توسعه‌یافته، به این نکته اشاره دارند که اگر قرار باشد مالیات افزایش یابد، باید در دوره رونق باشد تا به توسعه و رفاه منجر شود. در غیر اینصورت مالیات بیشتر به معنای خاموش شدن چراغ بنگاه‌های اقتصادی است.

حداقلی‌بگیران هم که حقوق‌شان برای سال جاری حدود ۲۰ درصد بالا رفته، نگران فشار مالیات بر مصارف‌شان هستند. حق هم دارند؛ اطلاعاتی که سال قبل از زبان سخنگوی سازمان امور مالیاتی شنیده شد، مهر تاییدی است بر نگرانی آنها. در شرایطی که یک کارمند معمولی که سال قبل ماهانه ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کرد، سالانه پنج تا شش میلیون تومان مالیات می‌داد، حدود ۹۰ درصد از صاحبان اصناف و مشاغل کمتر از ۱۰ میلیون تومان در سال مالیات می‌دادند.

دولت می‌گوید مردم و صاحبان مشاغل نگران نباشند، چون با هوشمندسازی سیستم مالیاتی تمام تلاشش بر این است که عدالت مالیاتی محقق شود.

دیگر خبرها

  • تاباندن نور بر ابهامات استراتژی مالیاتی دولت
  • سخنگوی سازمان هواپیمایی: ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور گازی
  • پیشنهاد اسرائیل به آمریکا برای قطع بودجه سازمان ملل
  • ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی
  • توضیحات معاون حقوقی رئیسی درباره پول های بلوکه شده ایران در عراق
  • چه کسانی دوست داشتند بابک زنجانی اعدام شود؟
  • فرار به جلوی متهمان مفاسد اقتصادی و دو برابر شدن تحریم‌ها
  • هزینه یک جت شخصی چقدر است؟
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!